Creative,  Nature

Ajándék

Most indul a szezonja.

Persze annak, akinek sikerül a hétköznapokba is becsempészni egy kicsi ünnepet, az minden nap kap valamit, amire úgy tekinthet, mint ajándék.

Megszületünk – és evvel meg is kapjuk a legszebb ajándékot, amit úgy hívnak – élet.

Utána tanulhatunk , megismerhetjük a világunkat, és egyben egy olyan ajándék is bearanyozza a napjainkat, melynek fénye majd az idő múlásával egyre kisebbedik , ezt úgy hívják fiatalság.

Hányan lehetnek az ifjú nemzedék tagjai között, akik minden karácsony után úgy érzik, hogy ‘gyakorlatilag nem kaptam semmit’. Vélhetőleg ezen érzés kialakulásának oka van. Mi lehet az vajon?

Úgy gondolom hasonló oka lehet, mint annak, amikor az asztalra kerülő étel nem kelt osztatlan sikert; többnyire hiányzik belőle a fűszer! Azok az összetevők, melyek a részeket összekapcsoló erővé fejlődve lassú tűzön főve adnak értelmet akár egy egyszerű receptnek. Ahogy gondosan kiválasztott alapanyagok és a zamatot garantáló komponensek szakértő kezekben elismerést kiváltó ételt teremtenek, ugyan így a mobill telefon, internet széles sávon, bulikák és butik babák-hordta-ruha csodák után van itt még hely valaminek, ami a köznapiság egyhangúságából kiemel! Úgy hívják : cél.

Cél, ami értelmet ad az ajándékokkal teli – mégis üresnek érzett ünnep- és hétköznapoknak.

Cél lehet kicsi vagy nagy, embert próbáló és kényelmes – szinte mind egy! A lényeg, hogy legyen, mert az szárnyakat ad és kitartást, elhivatottságot és a képességet arra, hogy az ajándékok teremtette gazdagságod helyén kezelve építhess saját világot.

Ahogy a fűszert sem adják a tányérral csomagolva, úgy kell nekünk (olvasni még könyvből tanult) korosztálynak segíteni a bennünket követőknek abban, hogy megtalálják magukat, a maguk útját, sikerét, a teljes élet ajándékát.

A ‘fűszer’ neve : inspiráció

Ennek ezernyi formája közül ajánlok egyet, mely sajátos bájával helyezi az érdeklődés középpontjába a lehetőségek ablakait szélesre táró – könyvet.

Ez alkalommal az én könyvemet!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük